Godkänd Bilverkstad 

Syftet med Godkänd bilverkstad är att säkerställa kvalitet och fackmässighet för arbeten med fordon upp till 3,5 ton, detta gäller även husbilar klass II upp till 5 ton.

Det här är Godkänd Bilverkstad 

Utgångspunkten är att bilverkstaden följer all lagstiftning som verksamheten omfattas av samt tillämpar och följer branschöverenskommelsen med Konsumentverket, den så kallade Verkstadens reparationsvillkor. Källa: www.mrf.se

  Vi hjälper dig att bli en godkänd bilverkstad!

  Målet var att Godkänd Bilverkstad redan skulle varit på plats hos de flesta bilverkstäder i Sverige. Tyvärr så fanns inte tiden till det men nu är mer 400st bilverkstäder kontrollerade och godkända.

  Vi på EcoTech har många års erfarenhet med att arbete i fordonsbranschen då speciellt inom Bilverkstäder och hos återförsäljare där vi arbetar med affärsutveckling såsom processer och rutiner för att säkerställa en bra ekonomi.
  EcoTech är leverantör av Godkänd Bilverkstads nya webbaserade tjänst där verkstäderna får möjlighet att samla alla företagets kvalitetsdokument, rutiner med mera.

  Genom tjänsten får företaget ett mycket administrativt enkelt och modernt sätt att kommunicera förändringar till personal. I tjänsten ingår även ett smart verktyg som underlättar företagets lagbevakning och lagefterlevnadskontroll.

   

  Kvalitetsstandarden omfattar åtta huvudområden:

   

  1. Kvalitetsledningssystem
  2. Organisation
  3. Avtal
  4. Lagar och föreskrifter
  5. Ekonomi
  6. Personal
  7. Teknik, struktur och rutiner
  8. Kontroll av verkstadens aktiviteter

   

  Godkänd bilverkstad har också krav på kvalitetskontroller. EcoTech kan utföra den årliga kontrollen och stickprovskontroller på utförda kunduppdrag.